3 Mart 2015 Salı

CİLDİMİZİ NASIL KORURUZ

CİLDİMİZİ NASIL KORURUZ?
Mevsim değişikliği, cildin yeterince temizlenememesi, cilt bakımının ihmal edilmesi, sağlıklı ve düzenli beslenmemek, yeterince su içmemek gibi pek çok faktör sebebiyle cildin sağlığını ve nemini kaybetmesi sonucunda oluşuyor.
Cilt çevresel etkenlerle teması olan, vücudumuzu dış etkenlerden koruyan tek organımızdır. Bu nedenle dış etmenler ve vücudun kendi sistemleri, yaşlanma ve yıpranma sürecinde önemli rol oynar. Mevsim değişikliklerinde cildin ihtiyaçları da değişir. Mevsim geçişlerindeki ısı, nem, rüzgar, ultraviyole ışınlarında görülen değişiklikler cildi olumsuz etkiler. Kışın soğuyan havalarla birlikte gözenekler sıkılaşır, yağ salgısı artar. Soğuk nedeniyle büzüşen kılcal damarlar, kan akışını azaltır. Cildin beslenmesi bozulduğundan, rengi daha renksiz ve donuk olur. Rüzgar ise, ciltten nemin ani uzaklaşmasına ve yüzeyin aşırı kurumasına, çatlamasına neden olur.
Cildi Korunmak İçin Neler Yapılabilir?
Cildi korumak için beslenmeye dikkat etmek, su tüketimini artırmak ve cilt bakımını ihmal etmemek gerekir. Ölü hücrelerin ciltte kalmasını engellemek için doğal meyve asitlerinden, esmer şekerden yapılan maskelerin uygulanması cilde nefes aldırarak beslenmesinin artmasına ve yaşlanmasının gecikmesine yardımcı olur. Güneş koruyucuların yaz ve kış uygulanması gerektiğinden, kışın da bu konuda dikkatli olunması gerekir. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmeli, su içmek ihmal edilmemelidir. Mezoterapinin yeni bir türü olan PRP (platelet rich plasma) de cildi korumaya yardımcıdır. Bu uygulamada kişiden alınan kandaki tamir gücü yüksek olan trombositler plazma ile ayrıştırılıp, yeniden kişinin cildine enjekte edilir. Hızlı sonuç veren bir antiaging yöntemi olan PRP’nin yanı sıra, doğru bakım ve nemlendirme de işin parçasıdır. Cilt soğuk havada nem kaybını karşılamak için, normalden fazla yağ üreterek reaksiyon verir. Bu da akne ve siyah nokta oluşumunu artırır. Bu yüzden derin nemlendirme yapan serum ve maskelerin kullanımı, temizleme ve eksfoliasyon (ölü üst derinin atılması) etkili, mevsime ve cildin mevsimsel ihtiyaçlarına uygun ürünler kullanmaya dikkat edilmelidir.
Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?
Cilt temizliği konusunda öncelikle makyajla yatmamaya özen gösterilmelidir. Cilt tipine uygun, alkol içermeyen bir temizleyici ile ve cilt günde en az bir kez temizlenmelidir. Makyaj temizleyiciler ve cilt temizleyici ürünlerin işlevi aynı değildir. Makyaj temizleyici ürünler, genelde çözücü yağ içerir ve susuz uygulanır. Cilt temizleyiciler ise, makyaj temizlendikten sonra ve su ile birlikte kullanılır. Cilt temizlendikten sonra losyon kullanmak da cilt gözeneklerini çok açılmadan toparlayacağından faydalıdır.
Yazın Yıpranan Saçların Kışa Sağlıklı Girmesi İçin Neler Yapılabilir?
Yazın terleme, deniz, havuz ve güneş nedeniyle saçlar yıpranır. Zaman içerisinde kuruyan ve nem kaybına uğrayan saçlar sürekli yıkanmak yerine, günde bir defa yıkanmalıdır. Saç köklerinin susuzluk yaşamasını önlemek için yeterli su içmeye de özen gösterilmelidir. Fön, maşa gibi yıpranmayı artıran uygulamalardan kaçınılmalıdır. Saçı besleyen keratin içeren maske ve kremler kullanılmalıdır. Beslenme düzeninin de saç bakımının bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Dengeli ve düzenli, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek son derece önemlidir.
HEPİNİZE İYİ GÜNLER DİLİYORUM :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder